Неврохирургия

 

 Титаниев аневризмален клипс

Новият титаниев аневризмален клипс Sugita T2 олицетворява безкрайния ангажимент на Мизухо за качеството на продукта и за безопасността на пациента. Той предлага отлична биологична съвместимост, издръжливост и устойчивост на износване за трайна имплантация. Независимите тестове на трети страни, използвайки стандартите FDA и ACTM доказват, че клипсът Sugita T2 е безопасен при ЯМР до 4 Тесла. Изработен с ненадминато японско качество и използвайки авангардна технология, клипсът Sugita T2 притежава недостижими технически параметри.


 

 

 

 Изкуствена дура

ReDura е направена от одобрена от FDA поли-L-млечна киселина. Тя показва отлична превенция от изтичане на ликвор и адхезия на тъканите. ReDura демонстрира изключителна ефикасност и безопасност за отстраняване на дурални дефекти. Биомиметичната структура на ReDura наподобява микроструктурата на естествената дура, осигуряваща подходяща среда за растеж, пролиферация и миграция на дурални клетки. Тя напълно се разгражда и абсорбира в рамките на една година след имплантация.

 

 

 

 

 

 

Антиадхезионен гел

Антиадхезионният гел HyFence се използва за предотвратяване, или намаляване на постоперативни сраствания. Той е биосъвместим, абсорбиращ, прозрачен гел, съставен от омрежена хиалуронова киселина. HyFence се предлага в три различни обема - 1,5 мл, 3 мл, и 5 мл.

 

 

 

 

Краниопластика

Краниопластиката изисква използването на иновативни титаниеви плаки и 3D мрежи, които трябва да се моделират лесно по извивките на черепа и да са изключително здрави. Остеоник гордо отговаря на тези високи изисквания със системата Optimus, благодарение на своята авангардна разработка и производствена мощ, идваща от ключовия му персонал със задълбочени познания и опит от повече от две десетилетия.

 

 

 

 

 

 

Клапна система при хидроцефалия

Клапните системи Sphera Duo са разработени за прецизен контрол на вътречерепното налягане. Клапите са разработени от прозрчен медицински силикон с вътрешна структура от полисулфон. Sphera Duo се предлагат в три размера - новородени, деца и възрастни. Всички размери се доставят в четири диапазона на налягане - високо, средно, ниско и много ниско.

 

 

 

 

 

Външна вентрикуларна дренажна система

Външната вентрикуларна дренажна система се използва за намаляване и временен контрол на вътречерепното налягане чрез дренаж на ликвора.

 

 

 

 

 

 Стабилизация на гръбначния стълб

Spineart е швейцарски производител на медицински изделия, насочен към разработване и популяризиране на безопасни и ефективни решения при операции на гръбначния стълб. Той предлага предна шийна стабилизация, задна торако-лумбална стабилизация, интерспинозен спейсър, кейджове и др.

 

 

 

 

 

 Вертебропластика и Кифопластика

Вертеброплатиката Easynject и кифопластиката RenovaSpine са минимално инвазивни процедури, използвани за лечение на болезнени компресионни фрактури на прешлените. И двете системи включват инжектиране на костен цимент в прешленното тяло.

 

Кифопластиката включва балонен катетър, който надува прешлена, за да възстанови височината му, след това се инжектира костния цимент.

 

 

 

 

 

 

 

Костен цимент

Osteopal Plus е рентгеноконтрастен костен цимент с нисък вискозитет за запълване и стабилизиране на прешленни тела с удължено апликационно време.